Chřestový salát s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 944 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 84 g
 - Sodík 83 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 238.2 mg
 - Vláknina 5442.8 mg
 - Vitamín A 5442.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Artyčoky slijeme a necháme okapat, poté nakrájíme na plátky. Rajčata a salát omyjeme. Salát natrháme na menší kusy, rajčata nakrájíme na čtvrtiny. Chřest očistíme.
 - 
                                2
Chřest dáme vařit do vroucí, osolené vody na dobu 5 minut, poté slijeme a dáme stranou. Klobásy osmažíme v rozpálené pánvi do prohřátí, cca 10 minut. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a pokrájíme na menší kousky. Salát smícháme s rajčaty, přidáme chřest a artyčoky. Osolíme, opepříme, vmícháme klobásy. Pokapeme zbylým olejem a octem.