Chřestový salát s česnekovou strouhankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 829 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 287.8 mg
 - Draslík 544.8 mg
 - Vláknina 8222.3 mg
 - Vitamín A 8222.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.9 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest a fazolové lusky zbavíme tvrdých vláken a dáme vařit do 600 ml osolené vody na dobu 2 minut. Vejce uvaříme ve zbylé vodě natvrdo. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Slaninu pokrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Rozpálíme olej na pánvi, přidáme česnek a minutu smažíme, poté přisypeme strouhanku a necháme smažit 4 minuty. Odstavíme z plotny a strouhanku vysypeme do mističky. Slaninu osmažíme dokřupava na rozpálené pánvi a dáme stranou. V míse smícháme uvařené fazolky a chřest, přidáme slaninu a opraženou strouhanku. Dobře promícháme, osolíme a opepříme. Rozdělíme na talíře a navrch každé porce dáme rozpůlené vejce.