Vejce s paštikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Paštika játrová
  • 30 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 329.1 mg
  • Draslík 148.1 mg
  • Vláknina 1220 mg
  • Vitamín A 1220 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šest umytých vajec vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody a ihned oloupáme. Oloupaná vejce podélně přepůlíme.

  • 2

    Do misky prolisujeme játrovou paštiku, přidáme máslo, půl lžičky soli, špetku chilli koření a vše metlou utřeme dohladka.

  • 3

    Tuto směs navršíme trubičkou ozdobně na vejce.

  • 4

    Oloupané mandle nasekáme nahrubo a se 0,5 lžičkou soli dorůžova upražíme na suché pánvi. Vejce jimi pak posypeme.

Komentáře k receptu