Grilovaná ryba
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 488 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 125.8 mg
 - Vláknina 8395 mg
 - Vitamín A 8395 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cejny (nebo jiné celé ryby) vykucháme, dobře opláchneme, osušíme, dutiny vysypeme solí, pepřem a pokapeme citrónovou šťávou, dovnitř vložíme snítky bylinek.
 - 
                                2
Po straně ryb uděláme 3 šikmé zářezy. Položíme na grilovací mřížku, pokapeme olejem a citrónovou šťávou. Grilujeme z obou stran, až je ryba křupavá. Z každé strany asi 8 - 10 minut, záleží na velikosti ryb.
 - 
                                3
Vinné listy ve slaném nálevu nejprve omyjeme, čerstvé přelijeme vroucí vodou a necháme stát asi 10 minut. Osušíme, necháme vychladnout.
 - 
                                4
Servírovací mísu nebo talíř vyložíme listy, ryby na ně položíme a ozdobíme klínky citrónu.