Fettucini s mušlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 915 kcal
 - Sacharidy 136 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 1302 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 136 g
 - Cholesterol 31.5 mg
 - Draslík 2647.3 mg
 - Vláknina 68517.5 mg
 - Vitamín A 68517.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 110.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jeden stroužek česneku nasekáme a druhý trochu rozmačkáme. Omyjeme petrželku a bazalku a odděleně nasekáme. Očistíme artyčoky, odkrojíme stonky, pokrájíme je na tenké plátky a dáme do mísy se studenou vodou s přídavkem citronové šťávy.
 - 
                                2
Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Mušle nasypeme do pánve, přidáme rozmačkaný česnek, trochu nasekané petrželky, bílé víno a při sřední teplotě je pod pokličkou necháme otevřít. Mušličky vyloupeme ze skořápek a přes jemné sítko scedíme tekutinu, v níž se vařily, uschováme.
 - 
                                3
Do jiné pánve nalijeme olej a osmažíme na něm nasekaný česnek a přidáme scezené a osušené plátky artyčoků. Za občasného zamíchání je podusíme, přidáme po špetce soli a pepře, rajčata a 3-4 lžíce uschované tekutiny z vaření mušlí a ještě 15 minut povaříme. Potom přidáme vyloupané mušle a nasekanou petrželku a bazalku.
 - 
                                4
V hrnci uvaříme těstoviny a scezené promícháme s omáčkou.
 - 
                                5
Hotový pokrm ihned podáváme.