Bažant na víně s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1363 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 361 mg
 - Bílkoviny 136 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 424.5 mg
 - Draslík 1666.2 mg
 - Vláknina 4010.8 mg
 - Vitamín A 4010.8 mg
 - Vitamín B6 3.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře očištěného bažanta naporcujeme, osolíme, opepříme a vložíme do rendlíku, v němž jsme rozškvařili drobně posekanou slaninu, zpěnili cibuli nakrájenou nadrobno a přidali máslo. Poté přilijeme polovinu vína, pod poklicí dusíme asi půl hodiny. Maso občas obrátíme. Do omáčky přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka bez jádřinců, hřebíček, jalovec a vlijeme zbytek vína. Maso dusíme doměkka. Na závěr vmícháme rybízovou marmeládu.