Sledi na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 335 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 439.2 mg
 - Draslík 642.6 mg
 - Vláknina 22500 mg
 - Vitamín A 22500 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části másla. Přidáme koření, vložíme očištěné a omyté filety ze sleďů a vše dusíme asi 15 minut. Během dušení filety podléváme vínem. Měkké maso vyjmeme na nahřátou mísu.
 - 
                                2
Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku a rozvaříme ji s rybím vývarem. Chvíli povaříme a přecedíme na sledě.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.