Vepřová žebírka karamelizovaná
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 140 g
- Sodík 420 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 182.3 mg
- Draslík 694 mg
- Vláknina 5678.3 mg
- Vitamín A 5678.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do velké pánve vložíme mrkev, pórek a bobkový list. Přilijeme 2 l vody, přivedeme k varu a přidáme vepřová žebírka. Dusíme 10 minut, poté žebírka vyndáme z vývaru a necháme okapat. 
- 
                                2Do nádoby na pečení položíme žebírka. Smícháme vinný ocet, med, česnek a směs nalijeme na žebírka. Přidáme vývar, sójovou omáčku, osolíme, opepříme. 
- 
                                3V předehřáté troubě na 240°C pečeme žebírka 45 minut. Žebírka zkaramelizují a získají tmavěhnědou barvu. 
- 
                                4Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        