Hovězí svíčková s opékanými bramborami a šalotkami na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1562 kcal
 - Sacharidy 159 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 641 mg
 - Bílkoviny 80 g
 - Uhlovodany 158 g
 - Cholesterol 150 mg
 - Draslík 4348.7 mg
 - Vláknina 13186.2 mg
 - Vitamín A 13186.2 mg
 - Vitamín B6 4.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 88.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 62.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí svíčkovou, potřenou lžící olivového oleje, necháme v chladu přikrytou alespoň 2 dny odležet. Velké brambory oloupeme a překrojíme na poloviny, oloupeme středně velké šalotky a otrháme lístky ze čtyř snítek tymiánu.
 - 
                                2
Hovězí svíčkovou osolíme, opepříme a ze všech stran ve velké pánvi prudce opečeme na 2 lžících olivového oleje. Přendáme do pekáče, přidáme 3 lžíce olivového oleje, stroužky česneku ve slupce a 3 snítky tymiánu. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a při této teplotě pečeme maso 25 minut tak, aby svíčková byla uvnitř ještě polosyrová. Chceme-li pečeni více propečenou, prodloužíme dobu pečení.
 - 
                                3
Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm dozlatova opečeme poloviny brambor. Přidáme máslo, 3 snítky tymiánu a zvolna opékáme 15-20 minut, až jsou brambory uprostřed měkké, pak je posolíme.
 - 
                                4
Na 2 lžících olivového oleje v rendlíku opečeme šalotky, potom olej slijeme a šalotky přelijeme portským a červeným vínem, přidáme tymiánové lístky a šalotky ve víně vaříme, až se tekutina téměř odpaří a šalotky dostanou rubínovou glazuru.
 - 
                                5
Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a servírujeme obložené pečenými bramborami, šalotkami a česnekem.