Těstoviny s olivami a chilli papričkou
Suroviny
- 350 g Těstoviny čtyřvaječné
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 1250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 2 kávová lžička Kapary
 - 1 ks Česnek
 - 12 ks Olivy černé
 - 0.5 ks Chilli paprička sušená
 - 1 špetka Sůl
 - 4 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.09 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 943 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 4699 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 736 mg
 - Vláknina 34183 mg
 - Vitamín A 34183 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.3 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi na oleji půl minuty osmahneme nadrobno nakrájený česnek a hned přidáme nakrájené kapary, olivy, rozdrcenou chilli papričku, rajčata i se šťávou, dochutíme solí a pod pokličkou vaříme 20 minut. Poté přimícháme 1 lžíci nadrobno nakrájené petrželky a dále vaříme 10 minut. Mezitím v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme a smícháme s omáčkou. Na talíři pak posypeme nastrouhaným parmezánem a můžeme podávat.