Fettucini s mušlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 915 kcal
- Sacharidy 136 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1302 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 136 g
- Cholesterol 31.5 mg
- Draslík 2647.3 mg
- Vláknina 68517.5 mg
- Vitamín A 68517.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 110.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jeden stroužek česneku nasekáme a druhý trochu rozmačkáme. Omyjeme petrželku a bazalku a odděleně nasekáme. Očistíme artyčoky, odkrojíme stonky, pokrájíme je na tenké plátky a dáme do mísy se studenou vodou s přídavkem citronové šťávy. 
- 
                                2Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Mušle nasypeme do pánve, přidáme rozmačkaný česnek, trochu nasekané petrželky, bílé víno a při sřední teplotě je pod pokličkou necháme otevřít. Mušličky vyloupeme ze skořápek a přes jemné sítko scedíme tekutinu, v níž se vařily, uschováme. 
- 
                                3Do jiné pánve nalijeme olej a osmažíme na něm nasekaný česnek a přidáme scezené a osušené plátky artyčoků. Za občasného zamíchání je podusíme, přidáme po špetce soli a pepře, rajčata a 3-4 lžíce uschované tekutiny z vaření mušlí a ještě 15 minut povaříme. Potom přidáme vyloupané mušle a nasekanou petrželku a bazalku. 
- 
                                4V hrnci uvaříme těstoviny a scezené promícháme s omáčkou. 
- 
                                5Hotový pokrm ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        