Hříbková polévka s těstovinami
Suroviny
- 70 g Hříbky čerstvé
 - 250 g Zeleninová směs jarní - mražená
 - 100 g Těstoviny konzumní
 - 20 g Petržel - nať
 - 70 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Vegeta
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 80 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 108.3 mg
 - Vláknina 5278.8 mg
 - Vitamín A 5278.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 4.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hříbky očistíme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou. V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme oloupanou nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, mletou paprikou, vložíme rozkrájené hříbky, mraženou zeleninu, zamícháme. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme podle chuti Vegetu. Přiklopíme pokličkou a vše 30 minut povaříme do měkka.
 - 
                                2
Nakonec do vroucí polévky vhodíme podle vlastního výběru těstoviny, které podle návodu na sáčku povaříme do měkka. Stáhneme z ohně, rozdělíme do jednotlivých polévkových misek. Polévku posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.