Kedlubny s bazalkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 4 ks Kedlubna
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 514 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 28.7 mg
  • Draslík 398.9 mg
  • Vláknina 6837 mg
  • Vitamín A 6837 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zakysanou smetanu rozšleháme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.

  • 2

    Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky asi 3 mm silné. V kastrolu na rozehřátém másle je za stálého míchání opékáme asi 2 minuty a potom je osolíme. Kedlubny zalijeme vývarem a ochucenou smetanou a 2 minuty zvolna podusíme. Odstavíme z plotny.

  • 3

    Omytou bazalku nakrájíme na nudličky a krátce před podáváním vmícháme do omáčky.

  • 4

    Kedlubny s omáčkou upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu