Vepřová krkovička s kedlubnami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kedlubna
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 600 g Vepřová krkovička
  • 4.7 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Muškátový květ
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 148.1 mg
  • Draslík 287.1 mg
  • Vláknina 5446.1 mg
  • Vitamín A 5446.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou krkovičku vcelku osolíme, vložíme do pekáčku na sádlo a v troubě upečeme doměkka.

  • 2

    Upečené maso nakrájíme na porce a vložíme zpět do šťávy.

  • 3

    Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky, zalijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Potom přidáme lžičku hladké mouky, máslo, špetku muškátu, cukr a ještě krátce podusíme.

  • 4

    Na porce krkovičky navršíme dušené kedlubny.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu