Terina s kuřecími prsy a liškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 150 g Houby čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 500 g Vepřová krkovička
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bránice
  • 2 ks Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 869 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 388.5 mg
  • Draslík 785.9 mg
  • Vláknina 4704.8 mg
  • Vitamín A 4704.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou vepřovou krkovičku (bez kosti) pokrájíme na menší kusy, které pomeleme s česnekem na masovém mlýnku a odložíme do mísy, ochutíme solí, černým pepřem a dobře směs promícháme. Omytá kuřecí prsa pokrájíme na tenké nudličky a odložíme do hlubší mísy. Oloupanou cibuli s omytou natí petržele drobně nakrájíme. Čerstvé houby - lišky očistíme, omyjeme a nahrubo pokrájíme.

  • 2

    V pánvi na rozpuštěném másle si zpěníme cibuli, pak k ní přidáme houby a petržel, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 10-15 minut. Podušenou směs vyjmeme, odložíme do mísy k nakrájenému kuřecimu masu a v té samé pánvi na zbytku omastku krátce orestujeme pomleté maso, které vyklopíme do mísy s ostatními ingrediencemi, přidáme strouhanku, vajíčka, 3 lžíce Sherry brandy, bílý pepř, kmín a sůl podle chuti. Znovu vše důkladně promícháme a necháme 15 minut odpočinout. Mezitím si vyložíme nádobu předem namočenou vepřovou bránicí (vepřovou síťkou), kterou potom naplníme masovou směsí a překryjeme okrajem bránice (síťky), nádobu uzavřeme, vložíme do hrnce s vroucí vodou a dáme péct do předem vyhřáté trouby 180°C. Pečeme 1 hodinu.

  • 3

    Vychladlou terinu dáme do chladničky a podáváme až druhý den s chlebem a čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu