Srnčí závitky smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Bramborová kaše
  • 80 g Cibule
  • 30 g Hořčice
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Okurky
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1000 g Srnčí kýta
  • 150 g Šunka dušená
  • 12 g Sůl
  • 150 g Strouhanka
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 794 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1533 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 157.5 mg
  • Draslík 425.8 mg
  • Vláknina 6118.3 mg
  • Vitamín A 6118.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné maso ze srnčí kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, šunku na plátky, kyselé okurky nakrájíme na čtvrtky, slaninu na proužky, česnek prolisujeme. Plátky masa osolíme, potřeme česnekem, hořčicí, položíme na ně plátek šunky, kolečko cibule, proužek slaniny, čtvrtku okurky, maso zabalíme do závitků, zpevníme párátky, obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. V pánvi rozpálíme olej, přiložíme obalené závitky a smažíme zvolna ze všech stran.

  • 2

    Závitky upravíme na talíře a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu