Brokolicový salát s míchanými vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brokolice
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rajčata
  • 10 g Petržel - nať
  • 200 g Šunka parmská
  • 10 g Cibulka jarní
  • 70 ml Olej olivový
  • 2 ml Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 717 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 386 mg
  • Draslík 640.2 mg
  • Vláknina 7423.5 mg
  • Vitamín A 7423.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 104.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky. Vložíme do hrnce s vodou, kterou osolíme lžičkou soli a vaříme 10 minut doměkka. Brokolici scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousky. V pánvičce rozpálíme máslo, přilijeme rozkvedlaná vejce, osolíme 1/2 lžičky soli, přisypeme špetku pepře a za stálého míchání osmažíme 3 minuty. Stáhneme z ohně, necháme vychladnout. Šunku nakrájíme na tenké proužky.

  • 2

    Vychladlou a nakrájenou brokolici dáme do misky, přidáme smažená vejce, nakrájenou šunku a dvěma vidličkami důkladně promícháme. Salát polijeme olejem, přidáme nasekanou petrželovou nať a nakrájenou zelenou část jarní cibulky. Podle potřeby dochutíme zbylou solí a pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a ještě jednou promícháme.

  • 3

    Salát necháme vychladnout, rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme nakrájenými rajčaty a podáváme.

Komentáře k receptu