Bůčkový guláš se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kabanos
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 400 g Zelí kysané
  • 40 g Mouka polohrubá
  • 600 g Vepřový bok
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 4 stroužek Česnek
  • 16 plátek Bramborový knedlík
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1203 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 114 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 139.6 mg
  • Draslík 645.3 mg
  • Vláknina 6939 mg
  • Vitamín A 6939 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěný bůček nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, česnek prolisujeme. Oloupaný kabanos nasekáme na velmi malé kousky, kysané zelí scedíme, necháme okapat a pokrájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme mletou papriku, necháme rozpustit a poté přidáme maso. Krátce orestujeme, posypeme solí, pepřem a kmínem, podlijeme horkou vodou a vaříme 15 minut. Z povrchu sebereme tuk, nalijeme do rendlíku a osmažíme na něm kabanos.

  • 3

    Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do guláše, přidáme zelí, majoránku, česnek a vaříme dalších 30 minut.

  • 4

    Porce guláše na talířích posypeme osmahnutou uzeninou a kroužky syrové cibule.

  • 5

    Guláš podáváme s bramborovým knedlíkem.

Komentáře k receptu