Vepřové řízky na česneku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 23 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 100.8 mg
- Draslík 525.6 mg
- Vláknina 303.5 mg
- Vitamín A 303.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, na okrajích nařízneme a osolíme. Maso opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. 
- 
                                2K opečeným řízkům přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak a mletou papriku. Zamícháme a lehce osmahneme. 
- 
                                3Potom řízky přendáme na nahřáté talíře a do zbylého tuku přilijeme asi 3 lžíce vody. Šťávu necháme přejít varem a přelijeme přes řízky. 
- 
                                4Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        