Vepřové závitky se žampiony
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 24 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 101.4 mg
- Draslík 624.7 mg
- Vláknina 802.8 mg
- Vitamín A 802.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, pokapeme je citronovou šťávou a v rozehřátém oleji podusíme doměkka. 
- 
                                2Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky poklademe dušenými žampiony, svineme a upevníme jehlami nebo párátky. Závitky zprudka opečeme po všech stranách v rozehřátém oleji, podlijeme horkou vodou a pečeme doměkka. Během pečení maso občas polijeme šťávou. 
- 
                                3Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        