Musaka s dýní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 772 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 246 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 23.8 mg
 - Draslík 2641.5 mg
 - Vláknina 9664.8 mg
 - Vitamín A 9664.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 72.1 mg
 - Vitamín E 8.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme semen dýni, dužinu nakrájíme na plátky a posolíme.
 - 
                                2
Oloupeme cibuli, nakrájíme a na rozpáleném tuku v pánvi osmahneme. Přidáme mleté maso, půl lžičky skořice a za stálého podlévání vodou do měkka podusíme.
 - 
                                3
Vymažeme pekáč máslem a dno poklademe plátky dýně, na ně dáme vrstvu podušeného masa, vrstvy střídáme, poslední vrstva musí být dýně. 30 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.