Vepřová panenka se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Gorgonzola
  • 500 g Vepřová panenka
  • 400 g Nudle špenátové
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Karotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 784 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1390 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 211.3 mg
  • Draslík 1268.9 mg
  • Vláknina 18203.8 mg
  • Vitamín A 18203.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle vaříme v osolené vodě, 5 minut před dokončením přidáme celé oloupané mrkve.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na plátky, po obou stranách zprudka opečeme na oleji, osolíme a opepříme.

  • 3

    Ohřejeme mléko a za stálého mícháme v něm rozpustíme Gorgonzolu (nesmíme vařit).

  • 4

    Omáčku, vařené nudle, mrkve a plátky panenky upravíme na nahřáté talíře a podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu