Vepřová žebírka karamelizovaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Vepřová žebra
  • 50 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 140 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 182.3 mg
  • Draslík 694 mg
  • Vláknina 5678.3 mg
  • Vitamín A 5678.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké pánve vložíme mrkev, pórek a bobkový list. Přilijeme 2 l vody, přivedeme k varu a přidáme vepřová žebírka. Dusíme 10 minut, poté žebírka vyndáme z vývaru a necháme okapat.

  • 2

    Do nádoby na pečení položíme žebírka. Smícháme vinný ocet, med, česnek a směs nalijeme na žebírka. Přidáme vývar, sójovou omáčku, osolíme, opepříme.

  • 3

    V předehřáté troubě na 240°C pečeme žebírka 45 minut. Žebírka zkaramelizují a získají tmavěhnědou barvu.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu