Vepřové kotlety dušené s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Houby čerstvé
  • 40 g Slanina vepřová
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 347 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 101.8 mg
  • Draslík 634.3 mg
  • Vláknina 3881.5 mg
  • Vitamín A 3881.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kotlety po okrajích nařízneme, mírně naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a zpěníme na ní oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Vložíme kotlety a opečeme je po obou stranách. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení maso podléváme vodou a obracíme.

  • 3

    Před koncem dušení přidáme nakrájené, na másle osmahnuté houby, přilijeme smetanu a vše chvíli podusíme.

  • 4

    Vhodnou přílohou je rýže nebo krupicové noky.

Komentáře k receptu