Omeleta z kysaného zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Slanina vepřová
  • 200 g Zelí kysané
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 265.7 mg
  • Draslík 214 mg
  • Vláknina 1470 mg
  • Vitamín A 1470 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi. Přidáme překrájené, vody zbavené kysané zelí, rovnoměrně je rozložíme na pánev. Podusíme pod pokličkou asi 5 minut.

  • 2

    Vejce rozšleháme, osolíme, vlijeme na zelí a necháme ztuhnout.

  • 3

    Hotovou omeletu rozpůlíme a upravíme na talíře. Ozdobíme proužky červené papriky.

  • 4

    Podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu