Celerová polévka s haluškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Celer - nať
  • 300 g Celer bulvový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 120 g Halušky
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 560 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 107.1 mg
  • Draslík 209.6 mg
  • Vláknina 2671.8 mg
  • Vitamín A 2671.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný celer nastrouháme nahrubo, nasypeme do hrnce s rozehřátým máslem a chvilku podusíme. Zaprášíme moukou, promícháme, osolíme, opepříme, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přisypeme drobnější halušky a vaříme asi 15 minut. Žloutek rozkvedláme v mléce a do polévky vlijeme již mimo oheň.

  • 2

    Polévku nalijeme do hlubokých talířů a posypeme posekanou celerovou natí.

Komentáře k receptu