Kuřecí stehna po maďarsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 358 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 176 mg
 - Draslík 604.2 mg
 - Vláknina 2076.8 mg
 - Vitamín A 2076.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá stehna osolíme, opepříme a posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou. Vložíme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a dusíme. Po chvíli přidáme jemně nakrájenou cibuli, ještě trochu papriky a dusíme téměř do měkka.
 - 
                                2
K poloměkkým stehnům přidáme očištěné žampiony rozkrájené na plátky, vše dusíme do měkka (nebo pečeme v troubě).
 - 
                                3
Měkké maso upravíme na talíře. Do šťávy přilijeme smetanu, přihřejeme k varu a nalijeme pod stehna.
 - 
                                4
Podáváme s rýží nebo s těstovinami.