Pikantní pstruh na víně a rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 983 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 125.7 mg
 - Draslík 870.6 mg
 - Vláknina 910 mg
 - Vitamín A 910 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné poloviny pstruha potřeme solí a pálivou paprikou, pokapeme citronem a necháme na tácu uležet.
 - 
                                2
Mezitím osmažíme na sádle cibuli nasekanou nadrobno dorůžova, zalijeme vínem, přimícháme rajčatový a paprikový protlak, promícháme a krátce povaříme.
 - 
                                3
Vložíme pstruhy a velmi pozvolna na mírném ohni dusíme 20 minut. Občas ryby přelijeme omáčkou.