Telecí medailonky na leču
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 485 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 52.4 mg
 - Draslík 365.6 mg
 - Vláknina 2295 mg
 - Vitamín A 2295 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z telecí kýty naporcujeme plátky, naklepme, nasolíme a v kastrolu opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Mezitím na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme protlak a krátce povaříme. Nalijeme na medailonky, přidáme lečo a zakryté společně dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby mírně podléváme vodou. Ke konci dušení necháme šťávu zredukovat, aby nebyla příliš řídká.