Polévka ze skopové hlavy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Skopové maso přední
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Skopová hlava
  • 0.5 hrnek Zelenina kořenová
  • 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Krupky trhané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 575.6 mg
  • Vláknina 4350.7 mg
  • Vitamín A 4350.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 103.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozsekanou hlavu omyjeme, důkladně odstraníme kostičky, protože se polévka necedí.

  • 2

    Maso dáme vařit do osolené vody, přidáme dobře propláchnuté krupky a vaříme do změknutí masa.

  • 3

    Potom přidáme očištěnou a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, kapustu a dovaříme.

  • 4

    Odstavíme z plamene a přidáme najemno nakrájenou petrželku.

Komentáře k receptu