Knedlíčky s krabím masem a tofu
Suroviny
- 55 g Ředkev
 - 115 g Sýr sójový - Tofu
 - 115 g Krabí maso mražené
 - 500 ml Vývar zeleninový
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 5 kávová lžička Omáčka sójová
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Zázvor celý
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Mouka rýžová
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Cibule - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 851 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 94.8 mg
 - Draslík 227.2 mg
 - Vláknina 4383.7 mg
 - Vitamín A 4383.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z krabího masa vymačkáme co nejvíc tekutiny.Tofu propasírujeme přes sítko pomocí lžíce.V misce smícháme připravené tofu a krabí maso.Přidáme vaječný žloutek,pšeničnou nebo rýžovou mouku,najemno nakrájenou jarní cibulku,zázvor asi 2 cm nastrouhaný a sójovou omáčku-2 lžičky.Osolíme a promícháme.Vznikne světlé těsto.
 - 
                                2
Omáčku připravíme tak,že do zeleninového vývaru přidáme cukr a sójovou omáčku-3 lžičky.Mezitím z těsta vytvarujeme knedlíčky o průměru 1 cm a osmažíme na pánvi s olejem.Smažíme je asi 1-2 minuty.Necháme okapat na ubrousku.Hotové knedlíčky máčíme do připravené omáčky.
 - 
                                3
Jako přílohu podáváme strouhanou bílou ředkev.