Švestkové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 840 kcal
 - Sacharidy 118 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 795 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 80.6 mg
 - Draslík 231.3 mg
 - Vláknina 8240 mg
 - Vitamín A 8240 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vařícího mléka přidáme máslo, osolíme a za stálého promíchávání zasypeme prosátou hrubou moukou. Vzniklé těsto stále mícháme, až se odpaří a nelepí na stěny nádoby. Potom těsto necháme prochladnout.
 - 
                                2
Do prochladlého těsta přidáme vejce a těsto propracujeme na hladké a tažné. Rozválíme je na tenký plát a nakrájíme na čtverce 4x4cm. Do středu klademe omyté a otřené čerstvé švestky. Zabalíme knedlíky.
 - 
                                3
Knedlíky vkládáme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.
 - 
                                4
Při podávání okapané knedlíky posypeme jemně nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme je rozpuštěným máslem.