Bílé fazole v citronové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 206 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 59.7 mg
 - Vláknina 1104.8 mg
 - Vitamín A 1104.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole namočíme do studené vody, necháme do druhého dne stát.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli a 1 stroužek česneku nasekáme. K fazolím přidáme cibuli s česnekem, rajčatový protlak, pepř, vaříme doměkka.
 - 
                                3
Zbylý stroužek česneku utřeme se solí a smícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou. Dohladka vyšleháme, přidáme nasekanou petrželku a necháme na chladném místě.
 - 
                                4
Měkké fazole scedíme, promícháme s omáčkou. Pokrm podle chuti osolíme a před podáváním necháme v chladu.
 - 
                                5
Můžeme podávat na plátcích bílého chleba.