Dušený králík s liškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 800 g Králičí maso
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 160 g Slanina vepřová
  • 250 g Lišky čerstvé
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 40 g Sádlo vepřové škvařené
  • 700 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1073 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 156.2 mg
  • Draslík 924.3 mg
  • Vláknina 1749.2 mg
  • Vitamín A 1749.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na klínky, petrželovou nať nasekáme najemno, očištěné a oprané lišky rozpůlíme. Králičí stehna očistíme, opláchneme a osušíme. Poté maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme.

  • 2

    Na sádle z obou stran opečeme králičí stehna dozlatova, přeložíme na mísu a držíme na teple. Do výpeku dáme cibuli a osmažíme ji dojata, vmícháme koření, protlak a zarestujeme. Poté zašleháme vývar, vrátíme do omáčky stehna a pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba 60 minut. Měkké maso vyjmeme do čistého kastrolu a držíme na teple. Omáčku na sporáku necháme zredukovat o třetinu.

  • 3

    V mezičase na másle podusíme lišky, během dušení osolíme a opepříme. K houbám přecedíme omáčku a asi 3 minuty povaříme. Omáčku odstavíme a zašleháme do ní po částech máslo.

  • 4

    Králičí stehna podáváme přelitá omáčkou s houbami a posypaná petrželovou natí.

Komentáře k receptu