Španělský salát z mrkve a krevet
Suroviny
- 500 g Krevety tygří - loupané
 - 700 g Mrkev kořen
 - 50 ml Ocet vinný
 - 50 ml Olej olivový
 - 500 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 ks Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 1 polévková lžíce Kmín celý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 165 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 131.3 mg
 - Draslík 107.7 mg
 - Vláknina 12238.8 mg
 - Vitamín A 12238.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oškrábeme a na šikmé plátky nakrájíme mrkev.
 - 
                                2
Vložíme do vařící vody s trochou solí a 4 minuty vaříme, pak slijeme
 - 
                                3
Česnek oloupeme a s rozmarýnem roztlučeme v hmoždíři.
 - 
                                4
V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, přidáme směs česneku a rozmarýnu, kmín a papriku a pár minut smažíme.
 - 
                                5
Odstavíme a vmícháme zbylý olej a vinný ocet. Osolíme a opepříme.
 - 
                                6
Plátky mrkve a vařené krevety dáme do teplé česnekové zálivky s rozmarýnem.
 - 
                                7
Dáme na 4 hodiny do lednice, poté podáváme ozdobený petrželí.