Kedlubny s bazalkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 514 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 28.7 mg
 - Draslík 398.9 mg
 - Vláknina 6837 mg
 - Vitamín A 6837 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zakysanou smetanu rozšleháme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.
 - 
                                2
Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky asi 3 mm silné. V kastrolu na rozehřátém másle je za stálého míchání opékáme asi 2 minuty a potom je osolíme. Kedlubny zalijeme vývarem a ochucenou smetanou a 2 minuty zvolna podusíme. Odstavíme z plotny.
 - 
                                3
Omytou bazalku nakrájíme na nudličky a krátce před podáváním vmícháme do omáčky.
 - 
                                4
Kedlubny s omáčkou upravíme na talíře a podáváme.