Pečený losos
Suroviny
- 350 g Majonéza
 - 300 ml Olej olivový
 - 125 ml Ocet vinný
 - 2 kávová lžička Chilli omáčka
 - 2 ks Ředkvička
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Mrkev sterilovaná
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Limetka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 kg Losos - filety
 - 3 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 3 polévková lžíce Okurky nakládané
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 8 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
 - 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
 - 6 polévková lžíce Dolin - Vermouth
 - 2 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 780 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 104.4 mg
 - Draslík 850.4 mg
 - Vláknina 4804.7 mg
 - Vitamín A 4804.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22 mg
 - Vitamín E 6.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme nakrájené bylinky, kůru z limety, zelený pepř a touto směsí posypeme omytý a osušený rybí filet, který jsme položili kůží dolů na velký kus olejem potřeného alobalu. Osolíme, opepříme a na to položíme další filet kůží nahoru. Pokapeme suchým vermutem a zabalíme do alobalu tak, aby se maso nestlačovalo. V troubě předehřáté na 120 °C pečeme na plechu asi 90 minut, maso musí být křehké. Opatrně balíček rozbalíme a vyzkoušíme špičkou nože. Necháme v alobalu 20 minut odpočinout, než začneme servírovat.
 - 
                                2
Smícháme olivový olej, ocet, čili omáčku, důkladně promícháme a přidáme jarní cibulky, červenou nebo oranžovou papriku, pažitku, petrželku a opět vše promícháme.
 - 
                                3
Majonézu smícháme s kapary, okurkami, hořčicí a petrželkou. Vybalíme rybu z alobalu, nakrájíme na plátky a rozložíme na mísu. Přidáme studenou omáčku, majonézu s okurkou, ozdobíme koprem, petrželkou a ředkvičkou a můžeme servírovat.