Svítek k rybám po švédsku
Suroviny
- 4 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Kypřicí prášek do pečiva
 - 3 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 4.5 dl Mléko plnotučné
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 0.12 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 257 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 256.6 mg
 - Draslík 105.2 mg
 - Vláknina 374.4 mg
 - Vitamín A 374.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 698.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, mléko, vejce, sůl, pepř a vše rozšleháme ručním šlehačem do hladka, těsto musí být bez hrudek. Omyjeme a drobně pokrájíme čerstvý kopr, který přimícháme do těsta, necháme cca 30 minut odpočinout.
 - 
                                2
Zapékací misku vytřeme olejem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180°C - 190°C přibližně 20 minut (do zlatova). Upečený svítek krájíme na porce a podáváme.