Králík po břeclavsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 30 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 50 g Šalotka
  • 3 g Rozmarýn sušený
  • 600 g Králičí stehna
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 520 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 7.1 mg
  • Draslík 192.6 mg
  • Vláknina 2884.7 mg
  • Vitamín A 2884.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí stehna nařízneme podél kosti, osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku osmažíme. Osmažená stehna vyndáme a uchováme v teple.

  • 2

    Ve výpeku zesklovatíme jemně pokrájenou šalotku, nakrájený řapíkatý celer, na kostky nakrájenou mrkev, bobkový list, rozmarýn, drcený česnek. Vrátíme maso, vlijeme červené víno a dusíme zakryté doměkka.

Komentáře k receptu