Červené zelí dušené na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 475 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 661.4 mg
 - Vláknina 10655 mg
 - Vitamín A 10655 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 142.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červené zelí nakrouháme, podlijeme vodou a přidáme sůl a ocet.
 - 
                                2
Na povrch zelí položíme kostky cukru, aby se pomalu rozpouštěly a nezkaramelizovaly.
 - 
                                3
Přikryjeme hrnec a dusíme 25 minut na mírném ohni, dokud není zelí měkké a voda vyvařená.
 - 
                                4
Vyškvaříme kostičky slaniny na pánvi a vmícháme do zelí.
 - 
                                5
Ochutíme pepřem a hřebíčkem a prohřejeme 5 minut.