Králík dušený s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Králičí maso
  • 1 ks Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.125 l Víno červené
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 97001 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 148.5 mg
  • Draslík 941.2 mg
  • Vláknina 1075.8 mg
  • Vitamín A 1075.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek utřeme se solí a potřeme jím odblaněného králíka.

  • 2

    Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme na ni připraveného králíka a opečeme po obou stranách. Mírně podlijeme a dusíme za častého obracení. Maso tak nasákne vypečenou šťávu.

  • 3

    Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu zahustíme lžičkou másla smíchaného se lžičkou mouky, rozmícháme, přidáme rajčatový protlak a povaříme. Na závěr přidáme do šťávy víno, vložíme naporcované maso a prohřejeme.

  • 4

    Jako přílohy podáváme houskové knedlíky, těstoviny, bramborové krokety nebo rýži.

Komentáře k receptu