Roštěnky na kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1486 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 85.5 mg
- Draslík 1013.9 mg
- Vláknina 7015 mg
- Vitamín A 7015 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnou nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, feferonky na nudličky.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, přiložíme roštěnky a zprudka osmahneme z obou stran. Maso vyndáme, do oleje nasypeme cibuli, zpěníme, přidáme lečo, okořeníme zázvorem, kari kořením, zakápneme sojovou omáčkou, podle chuti osolíme a opepříme. Podusíme, přidáme feferonky, provaříme a odstavíme.
-
3
Na talíře upravíme maso, doplníme vařeným bramborem a dušenou zeleninou.