Roštěnky na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 60 g Cibule
  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Kari koření
  • 200 g Lečo sterilované
  • 40 g Feferony sterilované
  • 3 g Zázvor mletý
  • 40 g Olej rostlinný
  • 15 ml Omáčka sojová pikantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1486 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 1013.9 mg
  • Vláknina 7015 mg
  • Vitamín A 7015 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnou nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, feferonky na nudličky.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, přiložíme roštěnky a zprudka osmahneme z obou stran. Maso vyndáme, do oleje nasypeme cibuli, zpěníme, přidáme lečo, okořeníme zázvorem, kari kořením, zakápneme sojovou omáčkou, podle chuti osolíme a opepříme. Podusíme, přidáme feferonky, provaříme a odstavíme.

  • 3

    Na talíře upravíme maso, doplníme vařeným bramborem a dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu