Jehněčí kýta s fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1761 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 124 g
 - Sodík 678 mg
 - Bílkoviny 140 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 504.7 mg
 - Draslík 2611.5 mg
 - Vláknina 10204.5 mg
 - Vitamín A 10204.5 mg
 - Vitamín B6 3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso osolíme, opepříme a potřeme sádlem. Dáme péct při 280 °C, doba pečení je 15 minut na 500 g váhy masa s kostí.
 - 
                                2
Jakmile maso na povrchu zezlátne, snížíme teplotu na 200 °C. Během pečení podléváme. Fazolové lusky omyjeme a uvaříme ve vroucí osolené vodě. Vaříme 10 minut.
 - 
                                3
Pečenou kýtu servírujeme na vařených luscích.