Hříbky na bordeauxský způsob
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 634 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 27 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2625.7 mg
- Vláknina 15407.2 mg
- Vitamín A 15407.2 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné hříbky nakrájíme na silnější plátky. 
- 
                                2V kastrole rozehřejeme olej, přidáme nakrájené cibulky a hříbky, nasekaný česnek, sůl a pepř. Dusíme ve vlastní šťávě a podle potřeby trochu podlijeme vodou. 
- 
                                3Když houby změknou a šťáva se odpaří, ponecháme je bez poklice opékat v oleji. 
- 
                                4Hotové vyklopíme na mísu, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s toasty. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        