Zapečené maso s mraženou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 169 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 82.8 mg
 - Draslík 232.1 mg
 - Vláknina 9933.1 mg
 - Vitamín A 9933.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na polovině másla usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu a alespoň 15 minut za stálého míchání na mírném plameni vaříme. Poté necháme vychladnout. Mraženou zeleninu prolijeme vodou, necháme okapat a na zbylém másle osmažíme. Maso nakrájíme na kousky a osmažíme na oleji. Sýr nastrouháme nahrubo.
 - 
                                2
Do zchladlé smetanové omáčky zašleháme celá vejce, vmícháme prochladlou zeleninu, maso, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Směsí naplníme zapékací mísu, kterou jsme vytřeli olejem, v předehřáté troubě zapečeme. Zhruba 5 minut před dopečením posypeme sýrem a necháme roztavit.