Vepřová žebírka na sherry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cukr třtinový
  • 200 ml Sherry brandy
  • 100 ml Protlak rajčatový sterilovaný
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 kg Vepřová žebra
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1131 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 540 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 270 mg
  • Draslík 915.8 mg
  • Vláknina 1288.3 mg
  • Vitamín A 1288.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na rozpáleném oleji restujeme nasekanou cibuli asi 10 minut.

  • 2

    Potom přidáme sherry, cukr, rajčatový protlak, worcester, hořčici a přivedeme k varu. Povaříme 5 minut, potom omáčku rozmixujeme.

  • 3

    Jednotlivá žebírka osolíme, opepříme a grilujeme v troubě pod rozehřátým grilem 10 minut po každé straně. Potom maso potřeme omáčkou a grilujeme 5 minut. Postup opakujeme asi 3x, dokud nejsou žebírka měkká.

Komentáře k receptu