Rozmarýnová křepelka s česnekem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 15 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 210 mg
- Draslík 729.8 mg
- Vláknina 230.6 mg
- Vitamín A 230.6 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Křepelky rozlomíme a vždy po dvou položíme řeznou stranou dolů, stlačíme naplocho, křídly a prsy obou vedeme vodorovně špíz, dalším špízem propíchneme stehna. 
- 
                                2Na marinádu smícháme sušený rozmarýn s prolisovaným česnekem, pepřem, rozdrcenými chilli papričkami, citronovou šťávou a olejem. Necháme cca 30min odpočinout při pokojové teplotě a poté jí důkladně potřeme křepelky. 
- 
                                3Pečeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím kostmi dolů 8min., otočíme a grilujeme dalších 5min. Mezitím potíráme zbytkem marinády. 
- 
                                4Hotové křepelky osolíme a podáváme horké. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        