Skořicová křepelka s omáčkou z granátových jablek
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 15 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 210 mg
- Draslík 713 mg
- Vláknina 305.3 mg
- Vitamín A 305.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Křepelky rozlomíme a vždy dvě položíme řeznou stranou dolů a stlačíme naplocho. Křídly a psíčky obou vedeme vodorovně špíz, dalším propíchneme stehna. 
- 
                                2Skořici smícháme s granátovým sirupem a vzniklou směsí maso důkladně potřeme. Zakryté fólií necháme půl hodiny odpočinout v lednici. 
- 
                                3Poté vyjmeme, necháme ohřát na pokojovou teplotu, pokapeme olejem a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím nejprve kostmi dolů 8min, pak otočíme a opékáme dalších 5min. 
- 
                                4Ochutíme solí a pepřem a podáváme horké. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        