Skopové maso na mátě
Suroviny
- 230 g Špenát listový čerstvý
 - 85 g Fazolové lusky zelené
 - 280 g Skopová krkovička
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 2 kávová lžička Olej sezamový
 - 2 kávová lžička Olej slunečnicový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Máta
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 1301 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1317.1 mg
 - Vláknina 9560.1 mg
 - Vitamín A 9560.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.7 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Skopovou krkovici zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na tenké plátky,které dáme na pánev na rozehřátý olej.Prudce osmahneme dohněda.Plátky vyndáme a necháme okapat na papírovém ubrousku.
 - 
                                2
Na pánev dáme nahrubo nakrájenou cibuli,rozmačkaný česnek a najemno nakrájené chilli papričky,které předem zbavíme semínek.Přidáme zelené fazolky a ještě 3 minuty restujeme.Přidáme jehněčí plátky,špenát,ústřicovou a rybí omáčku,cukr a citronovou šťávu.Vaříme za stálého míchání dokud se maso neopeče.
 - 
                                3
Před podáváním hotové jídlo okořeníme a posypeme nakrájenou mátou.