Polévka s jehněčím masem
Suroviny
- 800 g Jehněčí kýta
 - 750 g Kapusta růžičková
 - 750 ml Vývar z hovězích kostí
 - 150 ml Zakysaná smetana
 - 2 kávová lžička Hořčičné semínko
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 1033 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 160.9 mg
 - Draslík 1537.7 mg
 - Vláknina 18672.8 mg
 - Vitamín A 18672.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou kýtu nakrájíme na kostky. Maso po všech stranách opečeme na rozehřátém oleji, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek. Opékáme ještě 5 minut. Vmícháme hořčičné semínko, kmín, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme zvolna pod pokličkou asi 80 minut.
 - 
                                2
Růžičkovou kapustu omyjeme a očistíme, přidáme do polévky a na mírném ohni vaříme ještě 15 minut.
 - 
                                3
Do zakysané smetany vmícháme sůl, pepř a nasekaný kopr. Polévku podáváme s kopečkem koprové smetany.